Dierentuin

Een dagje dierentuin, altijd een goed idee!

Op zoek naar een uitstapje voor het hele gezin? Dan is de dierentuin dé plek waar je een gezellige dag zult beleven. De kleintjes kijken hun ogen uit en ontdekken hoeveel verschillende dieren er wel niet leven in een dierentuin. De oudere jeugd blijft een dierentuin ook prachtig vinden. Veel dierentuinen hebben shows waarin dieren de grappigste trucjes doen. Ook zijn er souvenirwinkels en restaurantjes. Bovendien kun je veel dieren bewonderen in zowel hun binnen- als buitenverblijf. Zeer handig dus voor wanneer het regent of juist mooi weer is! Genoeg redenen dus om een gezellige, maar zeker ook leerzame dag te beleven in één van de vele dierentuinen in Nederland. 

Diergaarde Blijdorp – Een gezellige dierentuin met allerlei verschillende landen in één.

In Diergaarde Blijdorp bekijk je de dieren in hun natuurlijke leefgebied en ontdek je alles over hun leven. Extra bijzonder is de onderwaterwereld Oceanium. Hier loop je door een tunnel onder water, waarbij allerlei soorten vissen, schildpadden en zelfs haaien boven je door zwemmen! Even geen zin meer om dieren te bekijken en zelf het beest uithangen? Ontdek binnenspeeltuin Biotopia of de Oewanja kinderjungle, een klimplaats van maar liefst 4 verdiepingen hoog. Aan het eind van de dag kan het hele gezin smullen in één van de vele restaurants. 

Contact Diergaarde Blijdorp:

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
0900 1857

Openingstijden Diergaarde Blijdorp:

Diergaarde Blijdorp is elke dag van het jaar geopend. In de zomer is het park open van 09:00 uur tot 18:00 uur. In de winter is de dierentuin geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur. Let op! Op sinterklaas-, kerst- en oudejaarsavond zijn ze geopend tot 16:00 uur.

Safaripark Beekse Bergen – Rij rond tussen de wilde dieren en zie apen en meer van dichtbij!

Safaripark Beekse Bergen is anders dan de meeste andere dierentuinen. De dieren zitten hier niet in een hok of achter het hek, maar ze staan gewoon voor je neus. Met een echte safaribus of met je eigen auto rijden jullie tussen de dieren rond. Ook erg leuk: een tochtje met de boot! Vaar 30 minuten lang over de wateren van Afrika en spot prachtige dieren zoals neushoorns of apen. Natuurlijk kun je ook gewoon te voet door het park gaan en op je eigen tempo de wonderschone natuur bekijken.

Ook safaripark Beekse Bergen heeft diverse speeltuinen en restaurants. Neem ook zeker een kijkje bij de spectaculaire roofvogelshow. Een dag vol plezier beleef je bij de Beekse Bergen! TIP: Naast het safaripark is er ook een speelland met oneindig veel waterpret. 

Contact Beekse Bergen:

Safaripark Beekse Bergen
Beekse Bergen 1
5081 NJ Hilvarenbeek
0900 2335732

Openingstijden Beekse Bergen:

Safaripark Beekse Bergen is iedere dag geopend! De openings- en sluitingstijden kunnen verschillen. Voor de precieze openingstijden, klik hier.

Wildlands Adventure Zoo Emmen – Gezellig dieren kijken en mee spelen met de kinderen

Wildlands Adventure Zoo is onderverdeeld in 3 werelden: Serenga, Jungola en Nortica. In Serenga ontdek je alle dieren die leven op de savanne. Denk hierbij aan zebra's, struisvogels en tijgers. Je ontdekt de spannende jungle in Jungola. Je zult slingerapen, maki's en olifanten ontdekken. De kleintjes kunnen de jungle beklimmen in de mini jungle trail, terwijl de oudere jeugd op wiebelige hangbruggen op zoek gaat naar de Amalaya-stam. Bekijk welke dieren spelen in de kou van Nortica. Zeehonden en ijsberen waren nog nooit zo dichtbij! Ga ook mee met een testrit in de 4D Ride Arctic 1 en vlieg over de landschappen. Kortom: Maak een onvergetelijke reis tussen de verschillende landen en werelden in Wildlands Adventure Zoo!

Contact Wildlands Adventure Zoo:

Wildlands Adventure Zoo
Raadhuisplein 99
7811 AP Emmen

Openingstijden Wildlands Adventure Zoo:

Wildlands Adventure Zoo is iedere dag geopend, behalve met oud & nieuw. Het park gaat open om 10:00 uur en sluit om 17:00 uur. In juli en augustus en in de weekenden van mei en juni is het park zelfs geopend tot 18:00 uur!

Terug naar overzicht