Museum

Kies een museum dat bij je past!

Nederland kent opvallend veel soorten musea die door het hele land verspreid zijn. Er zijn openluchtmuseums, maar ook binnen de deuren van grote gebouwen valt van alles te bezichtigen. Dit maakt een museum een uitstapje die zowel in de winter als in de zomer geschikt is en die voor iedereen bereikbaar is. Je hoeft niet ver te reizen voor een leuk museum waar jij meer over wilt weten. 

Jongeren

Jongeren hebben vaak een negatief beeld over musea. Het is saai, eentonig en er is vooral geen actie te beleven. Een museum die de hele geschiedenis van jouw geboortestad beschrijft, is dan ook niet iets waar jongeren op zitten te wachten. Maar een museum hoeft zeker niet saai te zijn. Tegenwoordig lopen de onderwerpen van musea uiteen en hoeven ze niet eens over de geschiedenis van iets of iemand te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het filmmuseum EYE? Ontdek alles over panorama films of doe een filmquiz. Helemaal gek van cocktails of altijd al die gave bartender trucjes willen leren? Bezoek House of Bols & Genever Experience. Hier ontdek je alle smaken van cocktails, leer je de bartender trucjes waarmee jij de show steelt en maak je uiteindelijk je eigen cocktail. Museums saai? I don't think so. 

Kinderen

Voor kinderen zijn er ook eindeloos veel soorten museums. Wil je heel graag plaatsnemen op de plek van de piloot van een Boeing 747, ben je van plan om stewardess te worden of benieuwd hoe vliegtuigen er vroeger uitzagen? Ontdek de wereld van vliegtuigen en reizen bij Aviodrome in Lelystad. Bekijk de hele cockpit van binnen, voel de luchtvaart in het 4D-theater of leer morseseinen. Een leuke combinatie tussen leren en ontdekken vind bij Aviodrome. Voor het hele gezin. 

Voor de hele familie

Samen met opa en oma en andere familieleden, zoek je een museum die iedereen interessant vindt. Denk bijvoorbeeld aan Madurodam. Nederland in het klein ontdekken, met bewegende of pratende onderdelen. Ook kun je zelf de handen uit de mouwen steken en dj achter een draaitafel spelen of de schepen in Rotterdam helpen met laden en lossen. En wat dacht je van Madame Tussauds? Terwijl jij je favoriete popster van alle kanten kunt bekijken, staan opa en oma oog in oog met een bekende televisiepresentator van vroeger. Je verbaast je over het feit hoe realistisch de wassen beelden lijken. Madame Tussauds laat een indruk bij je achter die je nooit meer zult vergeten. 

Terug naar overzicht