Nemo Amsterdam

Nemo Amsterdam

Word nu zelf een wetenschapper en leer alles over proefjes en experimenten. Ga aan de slag en maak met alledaagse spulletjes en gereedschappen de tofste dingen. Doe snel je labjas aan en je veiligheidsbril op en duik in de wereld van een wetenschapper! Nemo Amsterdam maakt wetenschap en techniek leuk, spannend en makkelijk. 

Gebruik je zintuigen

Bij Nemo kom je alles te weten over de wetenschap. Dit doe je door zelf op ontdekkingsreis te gaan. Gebruik je handen, je ogen, je mond en je neus om alles te leren over scheikunde en natuurkunde. Leren is nog nooit zo leuk geweest! Lukt het jou samen met mama of papa, opa of oma om een echt proefje uit te voeren? Jullie gaan druk in de weer met maatcilinders en reageerbuisjes als een echte scheikundige.  

Handen uit de mouwen

In Nemo Amsterdam kijkt iedereen zijn ogen uit. Je vermaakt je met alle indrukwekkende gebeurtenissen om je heen, maar het liefst ga je zelf aan de slag. Doe daarom mee aan verschillende workshops die wekelijks veranderen en vernieuwen. Daarnaast zijn er ontzettend veel musicals en voorstellingen. Hier kun je even bijkomen en ontspannen na alle proefjes en experimenten die je hebt uitgevoerd. 

Nemo Amsterdam is dus perfect voor de kleine onderzoekers. Op een speelse wijze maken ze kennis met scheikunde en leren ze gemakkelijk tijdens een dagje gezelligheid. Maar ook voor ouders, opa en oma, vrienden en familie is Nemo het perfecte dagje uit. Je bent immers nooit te oud om te leren!

Nemo is het beste te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit het Centraal Station is het 15 minuten lopen of pak je een van de vele bussen. Met de auto kom je er ook: de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen bevinden zich op 5 minuten loopafstand van Nemo Amsterdam.

Contact Nemo:

Nemo Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam

Openingstijden Nemo:

Nemo is wekelijks geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur. In de maanden april tot en met augustus en in de schoolvakanties is Nemo ook op maandag geopend.
 

Terug naar overzicht